Njemačka: U paketima sa bananama pronađeno stotine kilograma kokaina
Foto: Ilustracija

Dostavljeni u supermarkete

Njemačka: U paketima sa bananama pronađeno stotine kilograma kokaina

U supermarketima u sjevernoj Njemačkoj pronađeno je nekoliko stotina kilograma kokaina, prenosi Si-En-En .

Velike količine kokaina otkrivene su ove srijede u šest prodavnica supermarketa "Aldi" u gradu Rostoku i u logističkom centru "Aldi" u Jarmenu.

Policija smatra da je droga uvezena iz Latinske Amerike.

"Službenici su obezbjedili pakete i odvojili ih od banana u sanducima", navodi portparol javnog tužioca u Rostoku Harald Novak.

Iz "Aldi Norda", lanca supermarketa u sjevernoj Njemačkoj, potvrdili su za Si-En-En da se "dogodio incident", ali su odbili da daju dodatne informacije kako ne bi uticali na tok istrage.

Ova pošiljka nije prvo otkriće ovakvih razmjera švercovanja kokaina na sjeveru Njemačke. Godine 1992. i 2005. policija je na teretnim brodovima u luci Rostok pronašla pakovanja od 100 kilograma.

U skladištu u Valuhnu 2018. otkriveno je 109 kilograma kokaina skriveno među pošiljkama ananasa, a u Hamburgu iste godine otkriveno je više od jedne tone ove droge.

Izvor: Fonet

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.