Za likvidaciju Đurovića ponuđeno 20 hiljada, a za Sjekloću 50 hiljada eura
Sjekloća

Jedan od optuženih u bjekstvu

Za likvidaciju Đurovića ponuđeno 20 hiljada, a za Sjekloću 50 hiljada eura

Kontrola optužnice protiv grupe koja je okrivljena za planiranje ubistva Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće juče je odgođena za 10. april zbog nedolaska advokata Miroslava Adžića, jer mu nijesu dostavljeni spisi predmeta.

Predsjednik Višeg suda, Boris Savić pojasnio je da je sud na zahtjev advokata Adžića kopirao spise predmeta o čemu je obaviješten dan pred kontrolu optužnice.

Na spisku optuženih koji su planirali likvidaciju Đurovića su Enzan Ciriković (26), Eldan Nurković (26) iz Bara, Đorđije Cicmil (25) iz Budve, Darko Milić (25) iz Bara kao i Almir Jahović i Adnan Osmanagić koji su u bjekstvu.

Optužnica

Prema navodima optužnice, Jahović je pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora koji koristi Jovan Đurović postavio optuženi Ciriković. Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića.

Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović. Istražitelji sumnjaju da je Osmanagić za glavu Đurovića ponudio 20 hiljada eura i „audi A8“. Prema navodima optužnog akta, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura.

"Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana sa umišljajem podstrekivao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću", navodi se u optužnici. Prema stavu Tužilaštva, svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano duže vrijeme. Ciriković je u istrazi ispričao da mu je u postavljanju bombe pomogao Jahović, ali da naprava nije aktivirana najvjerovatnije zbog tehničkih problema.

 Eksplozivna naprava

Podsjetimo, eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod "Tri kule" u Baru. Kako je tada saopšteno iz policije, službenici barskog Centra bezbjednosti su oko 14.50 časova obaviješteni da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici na bulevaru nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice i da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

Kako se dodaje, Ciriković nije planirao samo ubistvo Đurovića već i likvidaciju Nikole Sjekloće iz Budve i još jedne osobe na teritoriji Budve. Inače, Đurović je brat Luke Đurovića koji je nastradao 2013. godine u saobraćajnoj nesreći, a bio je blizak klanu Luke Bojovića. Ubistvo Jovana Đurovića navodno je planirano kako bi grupa osvetila Baranina Mušu Osmanagića čija likvidacija nikad nije rasvijetljena.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.