Drama u Ljubljani: Oteo gradski autobus sa putnicima, pa umro u policijskoj stanici
Ilustracija

Drama u Ljubljani: Oteo gradski autobus sa putnicima, pa umro u policijskoj stanici

Neidentifikovani muškarac (48) nakon otimanja autobusa ljubljanskog gradskog prevoza i privođenja, umro je u policijskoj stanici uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

Slovenačka policija saopštila je danas 48-godišnjak, koji je oteo autobus ljubljanskog gradskog saobraćaja i skrenuo ga s redovne linije, uz prijetnje vozaču da će ga ubiti, nakon privođenja izgubio svijest i umro, uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

Prema saopštenju, policija je reagovala nakon što ih je sinoć nešto prije 21 sat o tome obavijestio jedan od putnika iz otetog autobusa.

Muškarac za kojega je kasnije utvrđeno da je 48-godišnjak iz Kranja, ušao je u Ljubljani u autobus na redovnoj gradskoj liniji i opasnim oštrim predmetom i verbalnim pretnjama prisilio vozača da skrene prema gradskoj obilaznici u pravcu autoputa, dok su se malobrojni putnici povukli u zadnji dio autobusa, prenijela je HINA.

Intervenisalo je više policijskih patrola koje su zaustavile oteti autobus na ulazu na autoput.

"Policajci su korišćenjem prisilnih sredstava (lisicama, fizičkom silom, stručnim zahvatom i plinskim sprejem) muškarca svladali i stavili pod kontrolu izvan autobusa. U postupku nakon privođenja muškarac je počeo da gubi svijest. Policajci su mu počeli pružati prvu pomoć, s čime je onda nastavila i medicinska ekipa prve pomoći pokušavajući da reanimira čovjeka, ali je on uprkos tome umro", navodi se u policijskom saopštenju.

Mediji navode da se otmičar automobusa po ulasku u vozilu ponašao čudno i da sumnjaju da je bio pod uticajem droge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.