Mitropolija podnijela krivičnu prijavu protiv policije
Foto: Vijesti

Nesavjesni rad u službi

Mitropolija podnijela krivičnu prijavu protiv policije

Pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, advokat Dejan Vukšić, podnio je juče kotorskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Uprave policije, a u vezi sa akcijom službenika te institucije prije dvije noći na Prevlaci.

Vukšić je prijave protiv N. N. lica u policiji podnio zbog nesavjesnog rada u službi, pišu Vijesti.

"Navedeno postupanje policije, kojim se iz nepoznatih razloga izvršila opsada crkvenog imanja, sadrži elemente bića krivičnog djela. Naime, pripadnici policije nijesu uručili podnosiocu (MCP-prim. aut.) pismenu naredbu kojom bi opravdali prisustvo na crkvenoj imovini. Takođe, ne može se zaključiti da su isti asistirali inspekciji za zakazano rušenje vjerskog objekta. Ovo iz razloga jer je rušenje bilo zakazano u 9 časova, dok su pripadnici policije počeli sa opsadom u 4 sata”, navodi se u prijavi.

On je naglasio da je bila riječ o prvom, a ne eventualnom ponovljenom pokušaju ranije ometenog izvršenja što bi opravdavalo asistenciju policije.

Advokat navodi i da do eventualnog ometanja izvršenja moglo doći tek kada bi se građevinski inspekor pojavio u zakazano vrijeme u 9 časova, a ne pet časova ranije kada je policija bez građevinskog inspektora, pokušala zauzeti krstionicu.

Vukšić konstatuje da su postupcima policije povrijeđena prava građanima koji su prisustvovali vjerskom obredu.

Sa predstavkom o navodnom nezakonitom postupanju organa reda, advokat Mitropolije obratio se juče i Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Iz Uprave policije juče je Vijestima saopšteno da je policija u utorak rano ujutro na Prevlaci odustala od pružanja aistencije građevinskoj inspekciji, “jer je procijenjeno da bi asistencija bila necjelishodna budući da je zbog pozicije na kojoj se nalazi krstionica i velikog broja okupljenih građana na malom prostoru, moglo doći do pada građana sa krstionice i ponte”.

“Pošto nije došlo do pružanja asistencije, nije bilo ni ometanja policije u vršenju dužnosti. Policija će cijeniti svaki eventualni naredni zahtjev za pružanjem asistencije, imajući u vidu sve okolnosti u tom momentu”, saopšteno je iz policije na pitanja da li su građani koji su se tada okupili na Prevlaci ometali policiju i hoće li ona ponovno asistirati u rušenju krstionice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.