ASCG:  Treba adekvatno sankcionisati delikventna ponašanja Milačića
Foto: Printscreen

ASCG: Treba adekvatno sankcionisati delikventna ponašanja Milačića

Atlantski savez Crne Gore najoštrije je osudio današnji postupak predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i paljenje zastave NATO-a, navodeći da se radi o necivilizovanom činu. Smatraju da ovakvo ponašanje treba sankcionisati.

U reagovanju Atlantskog saveza navodi se da je riječ o činu koji nije primjeren ozbiljnim i civilizovanim društvima, javlja agencija MINA.

„Oštro osuđujući ponašanje, koje Milačić naziva performansom, ukazujemo da nema mjesta tolerisanju ovakvih postupaka. Ne sporeći pravo slobodnog izražavanja stava i mišljenja, smatramo da treba adekvatno sankcionisati takva delikventna ponašanja“, kaže se u reagovanju.

 Iz Atlantskog saveza su pozvali državu da se akter najstrožije sankcioniše, „odnosno suoči sa posljedicama činjenja, tim prije što Milačiću ovo nije prvi put da ovo uradi“.

„U suprotnom, Crna Gora kao članica NATO-a bi pokazala nezainteresovanost za ovakav neprimjeren čin, koji je usmjeren protiv demokratskih načela i vrijednosti za koje se ona zalaže“, zaključuje se u reagovanju.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić u prisustvu čelnika i članova partije, na glavnom gradskom trgu u Podgorici, zapalio je ogromnu zastavu NATO saveza, deset metara dužine i dva metra širine, i time ovoj alijansi čestitao sedamdeseti rođendan, ali i dvadeset godina od bombardovanja SRJ.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.