U saobraćajnim nesrećama u EU poginulo 25.100 osoba
Violeta Bulc

Podaci za prošlu godinu

U saobraćajnim nesrećama u EU poginulo 25.100 osoba

U saobraćajnim nesrećama u zemljama članicama Evropske unije (EU) prošle godine poginulo je 25.100 osoba, izjavila je evropska komesarka za transport Violeta Bulc.

EU je postigla značajan napredak u oblasti sigurnosti saobraćaja u posljednjih nekoliko godina, ali Bulc smatra da trenutna situacija još uvijek nije zadovoljavajuća.

Naglasila je da treba poduzeti konkretne i brze korake kako bi se smanjio procenat saobraćajnih nesreća u zemljama EU. Bulc je potcrtala da je u zemljama članicama došlo do smanjenja smrtnosti od jedan posto u odnosu na prethodnu godinu.

"U saobraćajnim nesrećama u 28 zemalja EU prošle godine poginulo je 25.100 osoba", poručila je Bulc navodeći da je povrijeđeno oko 135.000 učesnika u saobraćaju. 

Dodala je da su Velika Britanija, Danska i Irska zemlje koje imaju najsigurnije ceste. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.