Medojević: Krivokapić je plagirao moju izjavu
Medojević

Optužbe na račun lidera SDP

Medojević: Krivokapić je plagirao moju izjavu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević optužio je juče u objavi na društvenim mrežama lidera SDP-a Ranka Krivokapića da mu je plagirao izjavu datu na zajedničkom sastanku opozicije sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom, piše Pobjeda.

Naime, nakon sastanka opozicije sa Gremingerom, održanom u Skupštini Crne Gore, Krivokapić se oglasio izjavom u kojoj je naveo da je na sastanku kazao da što prije treba otvoriti pregovore o tehničkoj vladi.

Lider SDP-a je i ustvrdio da "druge relevantne adrese u Evropi to podržavaju i da su to sugerisale vrhu vlasti".

"Vremena nemamo. Situacija sa mnogim pokazateljima kreće ka zaoštravanju. Kao i devedesetih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska prevlaka i druge. Promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomsko-socijalna situacija koja je sve teža, sudske i tužilačke odluke koje nemaju povjerenje javnosti", kazao je Krivokapić.

Upravo je posljednji pasus bio sporan Medojeviću jer, kako tvrdi, baš on je to izjavio na sastanku sa Gremingerom.

"Ovo na sastanku sa OEBS-om nije rekao Ranko (Krivokapić), nego ja. Kakav plagijator. Ne mogu da vjerujem", napisao je Medojević na Fejsbuku.

Odgovarajući na pitanja - da li se Krivokapić činjenicom da je iz njegovog medijskog pula najavljen sastanak sa Gremingerom samokandidovao za potencijalnog premijera vlade građanskog jedinstva - Medojević je potvrdio da se lider SDP-a sam kandiduje za premijera i lidera opozicije.

"On se sam kandiduje. Već su pokrali moje inicijative oko minimalne zarade, progresivnog oporezivanja, smanjenja akciza na gorivo", nastavio je Medojević optužbe na račun SDP-a i njihovog lidera.

"Sporazumom o budućnosti", koji je potpisan u subotu, sve opozicione stranke su se obavezale na zajedničko i koordinisano djelovanje izuzimajući bojkot parlamenta.

SDP se juče nije oglašavao povodom tvrdnji Medojevića.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.