Pet privedenih u slučaju krijumčarenja ljudskih organa i ćelija u Prištini
Foto: Ilustracija

Pet privedenih u slučaju krijumčarenja ljudskih organa i ćelija u Prištini

Kosovska policija privela je pet osoba osumnjičenih da su izvršili krivična djela nezakonita transplantacija i krijumčarenje ljudskih organa i ćelija, neodgovorno liječenje i saizvršilaštvo u jednoj privatnoj klinici u Prištini.

Istraga povodom ovog slučaja, kako se navodi u saopštenju Kosovske policije, pokrenuta je još prije nekoliko mjeseci i vođena je u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom, Odjeljenjem za teška krivična djela u Prištini i drugim institucijama, prenosi Kossev.

Tokom akcije zaplijenjeni su materijalni dokazi – ljekarski izvještaji, knjige za evidenciju (registri), četiri telefona i 500 evra u gotovini.

Odlukom zdravstvenog inspektorata, zbog otkrivanja nepravilnosti, odjeljenje u kome su vršene IVF usluge (vanteljesne oplodnje) je zatvoreno.

Četvorici osumnjičenih lica određena je mjera pritvora od 48 sati, dok je peti osumnjičeni oslobođen u redovnom postupku.

Slučaj se dalje istražuje, prenosi FoNet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.