Poznati hrvatski glumac izgubio život u teškoj  saobraćajnoj nesreći
Josip Zovko

Prije 2 godine ubili mu brata

Poznati hrvatski glumac izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 15 sati u mjestu Grudsko Vrilo poginuo je 46-godišnji splitski glumac Josip Zovko, javlja Slobodna Dalmacija.

Uzrok nesreće nije još uvijek poznat, a nije objavljeno ni kako je tačno do nesreće došlo.

Ovo je druga tragedija koja je u kratkom vremenu zadesila porodicu Zovko. Naime, Josipov brat Ante prije dvije godine je ubijen u Makarskoj i bačen je u septičku jamu.

Josip Zovko je glumu diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a član ansambla splitskog HNK bio je od 1995. i glumio je u brojnim predstavama. Pamte ga i tv gledaoci i to po ulogama u filmovima "Vjerujem u anđele", "Oprosti za kung fu", "Da mi je biti morski pas" i brojnim drugim, prenosi Večenji.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.