Merkel: Sprječavanje haotičnog Bregzita u interesu ostalih članica EU
Angela Merkel, foto: Rojters

Merkel: Sprječavanje haotičnog Bregzita u interesu ostalih članica EU

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će do posljednjeg časa raditi na obezbjeđivanju uređenog Bregzita, ali da je prije svega na Velikoj Britaniji da predloži rješenja.

Merkel je rekla da je sprječavanje haotičnog Bregzita u interesu Velike Britanije, ali da je iznad svega i u interesu ostalih članica Evropske unije.

Ona sjutra planira da posjeti Irsku, gdje će između ostalog razgovarati o pitanju granice te zemlje sa Sjevernom Irskom, što je jedno od najkomplikovanijih pitanja u procesu izlaska Velike Britanije iz EU.

"Ta rješenja moraju da budu pronađena u samoj Velikoj Britaniji, naravno. Vidite da postoje veoma intenzivni napori, ali možete da vidite da ima i veoma različitih ideja", kazala je Merkel poslije sastanka s regionalnim zvaničnicima na istoku Njemačke, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.