Navijači Budućnosti se sukobili sa policijom: Četiri policajca povrijeđena
Foto: Ilustracija

Navijači Budućnosti se sukobili sa policijom: Četiri policajca povrijeđena

Danas je, nakon fudbalske utakmice između fudbalskih klubova „Sutjeska“ – „Budućnost“, koja se odigrala sa početkom u 18:30 časova na Stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike koji su obezbjeđivali utakmicu.

Iz Uprave policije je saopšteno, povrijeđena su četiri policijska službenika.

"Dio navijača FK „Budućnost“ – „Varvari“ je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe a potom i policijske službenike", kazali su UP-a.

Kako se dalje navodi, policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu.

"Osim toga, „Varvari“ su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave", saopštili su iz UP-a.

Policijskim službenicima je, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

Policija preduzima aktivnosti na identifikaciji napadača. U toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.