Ogroman novac je predstavljen planetom Jupiter:  Šta biste uradili da odjednom dobijete ogromnu količinu novca?
Foto: Ilustracija

Ogroman novac je predstavljen planetom Jupiter: Šta biste uradili da odjednom dobijete ogromnu količinu novca?

Da li ste se ikad zapitali šta biste uradili ako biste odjednom dobili ogromnu količinu novca? Bilo da je to dobitak na lotou ili iznenadno nasljeđe, tek, ideja o ogromnom bogatstvu uvijek je i dilema o tome šta onda učiniti.

S obzirom na to da astrološko učenje ima odgovor na svaku pojavu, logično je da može da se analizira i takva situacija. Šta bi ko uradio u datoj situaciji konačno određuje lični horoskop, ali ako analiziramo ogroman novac kao pojavu, onda postoji astrološko gledište gdje je najprirodnije da se taj novac uloži kao i u kakvom bi se ambijentu on namnožio.

Ogroman novac je predstavljen planetom Jupiter. Da bismo vidjeli šta je najbolje uraditi sa ogromnom svotom novca moramo da sagledamo kako bi se Jupiter osjećao u nekim ambijentima koji su pod vladavinom određenog astrološkog znaka, uz napomenu da je Jupiter u Lavu, Djevici, Vagi i Škorpiji izostavljen, jer ovi znaci nisu najpovoljniji za investiranje krupnog kapitala, novac se u njima ne umnožava drastično.

Ovan predstavlja ličnu volju, brzinu i impulsivnost. Jupiter se u tom znaku dobro osjeća ali je njegova ekspanzija kratkog daha. To znači da i najveća količina novca može prebrzo da se potroši ako se drži pri ruci.

Bik predstavlja banke, ishranu. Veliki novac (Jupiter) u ambijentu Bika je siguran, ali ne donosi veliku ličnu korist. Kako je Mjesec (nekretnine) u ovom znaku egzaltiran (najjače dejstvo), to ukazuje da je povoljno položiti novac u banku ali ga onda investirati u nekretninu. Zbog prisustva opasne nekretnice Algol u ovom znaku, potrebno je voditi računa da se ne pokrene njegova destruktivna energija. Dakle, ne treba počinjati ništa toliko veliko što nije moguće lako iskontrolisati, jer egzaltiranost Mjeseca u znaku Bika ukazuje na opasnost zbog pretjerivanja.

19glavni5999752971000x0

Foto: Ilustracija

Blizanci predstavljaju komšiluk, braću, sestre i saobraćaj. Jupiter je u ovom znaku u izgonu, pa to znači da novac ne treba ulagati ni u šta što je vezano za tu simboliku. Izgon opisuje da novac ne bi našao svoj cilj i bio bi prebrzo potrošen. Takođe, Blizanci predstavljaju pričanje i brbljanje, a da bi se izbjegla nepovoljna energija, o velikom novcu se nikome ne priča.

Rak vlada četvrtim poljem. U ovom znaku Jupiter je egzaltiran što je najpovoljnije za ono što analiziramo. Pretjerivanje Jupitera govori da u ambijentu simbolike ovog znaka možemo da očekujemo procvat i množenje energije Jupitera, u ovom slučaju, novca. Dakle, ogroman novac je najbolje uložiti direktno u kupovinu stambenih jedinica ili kuća. Tu je najsigurniji ambijent i garancija da će energija bogatstva nesmetano teći. U ovome je veoma važno konsultovati natalni (lični) horoskop, jer u slučaju da osoba u svom četvrtom polju ima destruktivnu energiju, onda ova opcija otpada.

Jupiter u Jarcu je u padu. To znači da će veliki novac izgubiti vrijednost ako ga budemo čuvali na gomili.

U znaku Riba je u sjedištu, pa to ukazuje da veliki novac uložen u nešto iz simbolike Riba nalazi svoj put. Ribe su zatvorene institucije, humanitarni rad, religija, zdravstvo. Uz Strijelca, Ribe ukazuju i na putovanja i daleke destinacije.

I, na kraju, Jupiter je prirodni vladar Strijelca, pa osim putovanja, novac svoj cilj najlakše pronalazi u duhovnom učenju i obrazovanju.

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.