Specijalci provalili u stan zbog bolesne djece (VIDEO)
Foto:Screenshot

Specijalci provalili u stan zbog bolesne djece (VIDEO)

Scena koja podsjeća na protivterorističku raciju odigrala se u gradu Čendler u Arizoni, ali je povod za upad specijalaca bio sasvim druge prirode – bolesno dijete koje roditelji nisu željeli da odvedu ljekaru.

Dvogodišnji dječak nije vakcinisan, a njegova majka je ignorisala molbe doktora da ga dovede u bolnicu. Kako se kasnije ispostavilo, bila je uplašena da bi mogla da upadne u nevolju jer nije vakcinisala dijete.

Kada su iz bolnice poslali ekipu da obiđe dijete, otac je odbio da ih pusti u kuću, govoreći da je groznica prošla i da je dječak sada dobro. Imajući u vidu da je dijete prije toga imalo temperaturu od 40,5 stepeni i da su zbog sumnje da ima meningitis tražili od roditelja da ga hitno odvedu u bolnicu, doktori su posumnjali u iskrenosti očevih riječi.

Tada su se obratili policiji, koja je posle nekoliko upozorenja provalila u kuću. Tamo su pronašli još dvoje djece od šest i četiri godine, koja su takođe bila bolesna.

Djeca su odvedena u bolnicu, gdje su im dijagnostikovani respiratorni virusi. Odmah nakon toga socijalna služba je mališane oduzela roditeljima.

Čitav slučaj izazvao je burne reakcije u SAD, gdje je republikanski kongresmen kritikovao postupanje policije, poredeći ih sa nacističkim Gestapom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.