Predsjednik fudbalskog saveza Njemačke dao ostavku zbog sata od 6.000 eura
Rajnhard Grindel

Predsjednik fudbalskog saveza Njemačke dao ostavku zbog sata od 6.000 eura

Rajnhard Grindel se pod pritiskom javnosti i navijača povukao sa funkcije, a tvrdi da taj poklon ne znači da je bio u sukobu interesa.

Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Rajnhard Grindel podnio je ostavku zbog skupocjenog sata koji je dobio na poklon od potpredsjednika UEFA Grigorija Surkisa. 

Grindel se na ovaj potez odlučio posle velikog pritiska njemačkih medija i javnosti. 

"Cijena sata je 6.000 eura. Kada sam dobio poklon nisam znao da vrijedi toliko, niti koja marka je u pitanju. Izvinjavam se što sam prihvatio sat", kazao je Grindel na konferenciji za novinare. 

On je dodao da prihvatanjem poklona od Surkisa nije došao u sukob interesa. 

"Surkis nije imao nikakav finansijski interes u FS Njemačke. A nije ni tražio podršku od mene za bilo šta. Ni prije, ni posle toga", naveo je Grindel.

Ostavka predstavlja kraj Grindelovog trogodišnjeg kontroverznog mandata na čelu saveza. 

Navijači su ga kritikovali kada je odlučio da se jedna utakmica nedjeljno u Bundesligi igra ponedjeljkom. Zabranio je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion. 

Prošle nedjelje je magazin Špigl objavio da Grindel nije prijavio dodatne prihode, što je obavezan da uradi po zakonu. Radi se o sumi od 78.000 eura. 

Njemački savez je odbacio ove optužbe.

Izvor: BBC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.