Zenka i Vučinović: Spremnost Vlade da pomogne ugroženima
Vučinović i Zenka, foto: Gov.me

Zenka i Vučinović: Spremnost Vlade da pomogne ugroženima

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, posjetili su danas barake romskih porodica zahvaćenih požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u opštini Tuzi.

Kako su kazali iz kabineta ministarke bez portfelja, 22 pripadnika/ica romske populacije pogođeno je ovom elementarnom neogodom, a ministri su ne terenu, kako bi pružili podršku porodicama i saopštili spremnost Vlade Crne Gore da pomogne.

"Vlada Crne Gore u fokusu svoje politike ima ostvarivanje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih svojih građana i građanki, rekao je ministar Zenka i dodao da je najvažnije da uz potvrđenu spremnost, ta pomoć i stigne pravovremeno", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zenka  je obišao na terenu barake koje su jutros bile zahvaćene požarom i ugrožene porodice, zajedno sa Vučinović, koja je i predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Vučinović je istakla da pomoć ugroženima neće izostati, a da su ministri lično izašli na teren, kako bi imali kompletnu sliku događaja i razgovarali sa porodicama, čiju je egzistenciju ova situacija ugrozila.

Ministarka je obavijestila porodice koje su pretrpjele štetu da je Vlada urgentno reagovala i preko Ministarstva unutrašmjih poslova, preciznije Direktorata za vanredne situacije obezbijedila dva kontejnera, koja su opremljena  za normalan život.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.