Generalni sekretar OEBS-a: Crna Gora primjer drugim državama u unaprjeđenju zakonodavstva
Greminger i Brajović

Generalni sekretar OEBS-a: Crna Gora primjer drugim državama u unaprjeđenju zakonodavstva

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger sastao se sa predsjednikom skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, unaprjeđenje zakonodavstva bila je jedna od tema razgovora, saopšteno je iz te institucije.

"OEBS veoma cijeni posvećeno učešće Crne Gore i predsjednika Skupštine lično u aktivnostima ove organizacije, a ozbiljnost u razmatranju preporuka vezanih za unaprjeđenje izbornog procesa može biti primjer drugim državama", istakao je između ostalog Greminger na današnjem sastanku sa predsjednikom Skupštine.

Greminger je rekao "da će OEBS nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju ključnih reformi i izrazio očekivanje da će svi politički subjekti doprinijeti da se aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva završe što prije."

Kako je saopšteno, Brajović je izrazio zadovoljstvo "kontinuiranim susretima i dobrom saradnjom sa predstavnicima OEBS-a i rekao da Crna Gora nastoji da dostigne da svaki naredni izborni proces bude sproveden u još boljem ambijentu.

U tom smislu, predsjednik Skupštine je podsjetio da je krajem 2018. formiran privremeni Odbor za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, kako bi poslanici vladajuće većine i opozicije sa nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom sveobuhvatno unaprijedili izborni ambijent.

Brajović i Greminger, koji su se danas sastali treći put, saglasili su se da "u Crnoj Gori postoji živopisna medijska scena, kao i da reforme medija i bezbijednost novinara i dalje treba da budu visoko na listi prioriteta."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.