Djeca Džamala Kašogija dobila novac i vrijedne nekretnine od Kraljevske porodice Al Saud
Saudijski kralj Salman

Djeca Džamala Kašogija dobila novac i vrijedne nekretnine od Kraljevske porodice Al Saud

Djeca ubijenog novinara Džamala Kašogija primila su veći iznos novca i nekoliko luksuznih nekretnina kao kompenzaciju za smrt njihovog oca, prenio je u ponedjeljak Vašington Post.

Kašogija, koji je bio otvoreni kritičar saudijske vlade, u oktobru 2018. godine raskomadao je tim saudijskih operativaca u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu. Ubistvo je izazvalo globalni protest aktivista za ljudska prava, a ono je takođe navelo politički establišment nekih zemalja i biznismene da se distanciraju od navedene države.

Saudijska Arabija je priznala ubistvo i saopštila da je otpustila pet visokih državnih zvaničnika i da je uhapsila 18 Saudijaca u sklopu početne istrage o ubistvu. Ipak, suđenja protiv preostalih 11 osumnjičenih su obavijena velom tajne, a imena optuženih i optužbe protiv njih nijesu javno objavljeni.

Međutim, izvori bliski porodici nedavno su za Vašington Post kazali da su Kašogijeva dva sina i dvije kćerke dobili luksuzne nekretnine u vrijednosti od milion dolara u Saudijskoj Arabiji, a takođe navode da dobijaju i mjesečna primanja od porodice Al Saud.

Saudijski zvaničnici su rekli za Vašington Post da su ovi "aranžmani" dio napora saudijskog državnog vrha da postigne dugoročni sporazum s porodicom Kašogi kada je riječ o Džamalovom ubistvu.

Tokom šest mjeseci od smrti njihovog oca djeca Džamala Kašgija su se malo pojavljivala u javnosti i nijesu komentarisala navodno učešće princa Mohameda bin Salmana u zavjeri ubistva, prenosi Biznis Insajder.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.