Skupi propust na pumpi u Hrvatskoj: U rezervoaru za dizel bio benzin, Ina plaća odštetu kupcima
ilustracija

Skupi propust na pumpi u Hrvatskoj: U rezervoaru za dizel bio benzin, Ina plaća odštetu kupcima

Na jednoj benzinskoj pumpi u Splitu u rezervoarima za dizel gorivo našao se benzin, piše Slobodna Dalmacija.

Skupu grešku otkrio je jedan od oštećenih kupaca koji se nakon točenja goriva uputio na nešto dužu vožnju i brzo shvatio što je razlog kvaru na motoru. U servisu su mu potvrdili da se radi o pogrešnom gorivu i popravak kvara naplatili čak 22.000 kuna (skoro 3 hiljade eura).

Nezvanično, piše Slobodna Dalmacija, 'promašena' je cijela cistijerna goriva. A to je 18.000 litara ili 36.000 litara ako je tu bila i prikolica. Jedan od zaposlenih na pumpi samo je kratko komentarisao: 'Događa se'. 

O svemu se u utorak oglasila i INA:

U nedjelju, 31. marta, u jutarnjim je satima zbog ljudskog faktora došlo do nenamjerne greške prilikom koje je u komoru cistijerne za Eurodizel Class Plus gorivo utočeno benzinsko gorivo, a koje je posljedično utočeno i u rezervoar za navedeno dizelsko gorivo na maloprodajnom mjestu Smokovik u Splitu.

Prodaja navedenog goriva obustavljena je u ponedjeljak 1. aprila oko 9 sati ujutro, to jest, odmah nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom. U navedenom periodu izdano je stotinjak računa.

Ovim putem izvinjavam se svim kupcima koji su zbog ovog propusta imali neugodnosti.

Pozvali su sve kupce koji su kupili gorivo u navedenom periodu da se jave Ini kako bi bili obeštećeni..

Trenutno se na maloprodajnom mjestu Smokovik prodaja odvija regularno te su sva goriva u ponudi ispravna.

Zbog navedene nenamjernegreške, INA je svojim kupcima na maloprodajnom mjestu Smokovik do nedjelje 7. aprila nudi premium goriva po cijeni regularnih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.