Konjević i Damjanović: Predloženi Zakon o porezu na nepokretnosti je diskriminatorski
Foto: Skupština CG

Na sjednici Skupštine

Konjević i Damjanović: Predloženi Zakon o porezu na nepokretnosti je diskriminatorski

Predloženi Zakon o porezu na nepokretnosti je diskriminatorski, smatraju opozicioni poslanici Raško Konjević i Aleksandar Damjanović, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Oni su na sjednici Skupštine ocijenili da su predložena rješenja u funkciji investitora bliskih DPS-u.

Iz DPS-a kažu da opozicija bez razloga problematizuje ovo pitanje, uz poziv da amandmanski djeluju i otklone sve nedostatke.

"Predloženi Zakon o porezu na nepokretnosti preciznije definiše tu oblast, ali ne podrazumijeva suštinske promjene, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima predstavnici opozicije smatraju da su rješenja diskriminatorska.

“Stope poreza na nepokretnosti nijesu povećavane u odnosu na dosadašnje”, kazala je poslanica DPS-a Jovanka Laličić.

Konjević je rekao da je tačno da građani neće plaćati veći porez s aspekta stopa u tom zakonu

“Ali neko će zbog ovog zakona da plaća manji porez. Izvolite recite koji su to investitori u okviru prioritetnih turističkih lokaliteta”, pitao je Konjević.

“Nemojte da sumnjam u političku korupciju, da se ovo donosi zbog nekog kome će porez biti umjesto 100 hiljada na godinu pet ili deset hiljada, a da razliku neko stavlja u džep”, naveo je Damjanović.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović poručila je opoziciji da bez razloga problematizuju nešto što ne treba.

“Ovdje smo svi da nađemo odgovarajuće rješenje i da ako treba amandmanski djelujemo na član zakona”, poručila je Šžepanović.

Da se, kako je kazao Petar Ivanović (DPS), ne bi stekao pogrešan utisak, još jedan poziv opoziciji. Ali i odgovor pojedinih opozicionara.

“Svi poslanici iz opozicije dobrodošli da uzmu učešće u radu svakog odbora i nama je žao što nisu aktivniji tamo gdje nema kamera”, naveo je Ivanović.

“Ne želim da učestvujem u odborima nakon što je ovaj skupštinski saziv značajno devastirao i unizio učešće opozicije i kontrolne mehanizme opozicije u ranijim sazivia”, odgovorio je Damjanović.

Završena je rasprava i o predloženim zakonima o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama i turizmu i ugostiteljstvu. 

Sjednica će biti nastavljena sjutra, sa početkom u 11.30 sati

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.