OEBS jedan od najautoritativnijih svjedoka savremenog razvoja Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada CG

Marković sa Gremingerom

OEBS jedan od najautoritativnijih svjedoka savremenog razvoja Crne Gore

Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti, promoviše regionalnu saradnju, snažno je posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju ciljeva OEBS-a, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i generalnog sekretara OEBS-a Tomasa Gremingera koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Marković je kazao da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate u oblasti ekonomije, kao i u oblasti vladavine prava, ali da i dalje ostaju prisutne određene slabosti na čijem otklanjanju posvećeno radimo.

„Crna Gora je izgradila unutrašnju sposobnost institucija da blagovremeno i na održiv način odgovori izazovima bezbjednosti“, kazao je Marković i istakao da su ostvareni značajni rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala ali da zajedno sa borbom protiv korupcije ostaje važno polje za djelovanje institucija.

Marković je naglasio da je Crna Gora posvećena jačanju medijskih sloboda i zaštiti novinara i imovine medija.

Zahvalio je OEBS-u na podršci i ekspertizi za medijske zakone, kao i na pomoći ODIHR-a u dijelu izbornog zakonodavstva i izbornog procesa, , saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Greminger je zahvalio Crnoj Gori na snažnom partnerstvu i djelovanju shodno principima OEBS-a.

Istakao je da OEBS želi da podrži Crnu Goru u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda. Ukazao je i na fokusiran program saradnje u oblastima transnacionalnih prijetnji.

Zahvalivši na sveukupnoj podršci OEBS-a, Marković je ocijenio da je ova organizacija jedan od najautoritativnijih svjedoka savremenog razvoja Crne Gore i njene demokratije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.