Papa: Mesi je veličanstven igrač, ali nije Bog
Papa Franja

Papa: Mesi je veličanstven igrač, ali nije Bog

Papa Franjo je pozvao ljude da budu umjereni i oprezni prilikom davanja epiteta sportistima i fudbalerima.

"Lionel Messi je, na primjer, veličanstven fudbaler, ali nije Bog", rekao je za španski TV kanal "La Sexta", prenosi AA.

"U teoriji, reći da je Mesi Bog je bogohuljenje. Ne možete govoriti takve stvari, jer uopšte nisu istinite. Obožavati se može samo Bog i sve osim toga je bogohuljenje. Mesi je stvarno dobar igrač, ali morate znati da nije Bog", kazao je papa za fudbalera koji je pet puta proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Papa Franjo je veliki ljubitelj fudbala i poznato je da je strastveni navijač argentinskog kluba San Lorenzo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.