Berluskoni se kandidovao za Evropski parlament: Želi ujedinjenu Evropu
Silvio Berluskoni

Berluskoni se kandidovao za Evropski parlament: Želi ujedinjenu Evropu

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je da se kandidovao za evropske izbore, jer želi da se bori za ujedinjenu Evropsku uniju koja je verna viziji svojih osnivača.

Berluskoni je govorio na konvenciji svoje stranke desnog centra Forca Italia, čija je popularnost poslednjih godina opala, jer se glasači okreću desničarskim strankama sa antimigrantskim i evroskeptičnim porukama, kao što je stranka Liga, prenosi Beta.

Bivši premijer je rekao da želi da se Evropa "vrati projektu očeva osnivača, koji su htjeli više ujedinjenu Evropu, Evropu sa jednom diplomatijom i jednom odbrambenom politikom".

Berluskoniju je bilo zabranjeno da obavlja javnu funkciju skoro pet godina zbog presude za pronevjeru poreza. Sud je prošle godine, navodeći njegovog dobro ponašanje, presudio da opet može da se kandiduje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.