Požar u naselju Đurići iznad Kamenara: Izgorjela ljetnja kuhinja između dva stana
Foto: Radio Jadran

Požar u naselju Đurići iznad Kamenara: Izgorjela ljetnja kuhinja između dva stana

U Đurićima, iznad trajektnlog prelaza u Kamenarima, gdje je više kuća ruskih državljana izbio je danas oko 15 časova požar.

Po prijavi Službi zaštite i spasavanja riječ je upravo o jednoj od ruskih kuća.

U gašenju učestvuje dvoje  vozila Službe,  kao i jedno Dobrovoljnog društva Bijela, sa osam vatrogasaca.

Dežurni smjene, Gojko Vučković, potvrdio je za Radio Jadran da su prvo gasili požar u Đenovićima, koji je izbio usljed neopreznog paljenja zelenog otpada. Onda su dobili poziv iz Đurića, gdje je izgorjela neka vrsta ljetnje kuhinje između dva stana u zgradi, u prizemlju.

– Nije bilo stanara. Od čega se zapalila ne znamo. Policija je obavila uviđaj. Srećom da su iz DVD Bijela došli brzo, jer im je bilo bliže. Izgorjeo bi susjedni stan. Požar je već zahvatio zastore, jedan prozor i balkonska vrata. Puklo je staklo i u posljednji sekund plamen nije zahvatio zavjese – navodi Vučković.

I Aleksandar Mitrović iz DVD Bijela povrdio  je da su u 15.27 minuta krenuli na intervenciju putem ka Bijelskim Kruševicama. Zatekli su u plamenu nastrešnicu nekog prostora između dva stana u višespratnici u Đurićima. Spriječili su širenje požara u čemu su im se ubrzo priključili iz novske Službe.

Treću intervenciju hercegnovski vatrogasci, njih četvoro sa jednim vozilom, imali su u Sutorini. Mještani su čistili veliku livadu, zapalili travu i nisko rastinje , ali se vatra otela kontroli. Pri tom nijesu prijavili Službi da će da pale, što su bili obavezni. Jer, podsjeća Vučković, građani su dužni ne samo da poštuju dane za loženje vatre na otvorenom, svake subote i nedjelje i svakog 1. i 15. u mjesecu, već i da prijave Službi da će to raditi.

Sve je prošlo danas bez većih posljedica, ali opreza je nedostajalo. Pripadnici Službe zaštite primili su čak 50 poziva građana da će da čiste i pale otpad. Stalno ih upozoravaju kako to da bezbjednlo da rade. Ako dune vjetar iz Službe insistiraju da svi moraju odmah da gase vatru, jer vjetar će je sigurno raspiriti i neće moći da je zadrže.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.