Peglanje je noćna mora za svaku ženu,još ako vam se odjeća lijepi za peglu...riješite problem  za par minuta!
Foto: Ilustracija

I za to ima rješenje

Peglanje je noćna mora za svaku ženu,još ako vam se odjeća lijepi za peglu...riješite problem za par minuta!

Ni najiskusnije domaćice ne znaju ovaj trik, a tako je jednostavan. Koliko god dobru peglu imali, sigurno vam se bar jednom desilo da na njoj ostanu tragovi odjeće koju ste htjeli da obučete.

Čišćenje je nemio proces, ali uz jedan trik, koji vam je sigurno dostupan, rješenje je vrlo jednostavno.

Čestim korišćenjem pegle na površinu za peglanje se lijepe ostaci odjeće, kamenac i prašina. Ako je ne održavate pravilno, kvarovi su mogući i zato što prije primjenite ovaj trik jer redovnim čišćenjem i održavanjem produžavate život vaše pegle. Treba vam samo pasta za zube!

Na peglu za koju se zalijepila tkanina nanesite pastu za zube i ostavite da stoji 10 minuta. Uzmite pamučnu krpu, stavite je pod vodu, iscijedite, te njome čistite peglu. Isperite krpu, ponovite postupak ako pegla nije čista sve dok ne skinete sa nje posljednje i tragove tkanine i ne ugledate sasvim čistu ploču.

Ostavite peglu da se osuši, nakon čega je spremna za nova peglanja.

Lako, zar ne?

Izvor: Srbijadanas.com

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.