Ni teške povrede nisu slomile sportski duh: Baošić podigao 225.5kg i  kvalifikovao se na EP
Baošić

Ni teške povrede nisu slomile sportski duh: Baošić podigao 225.5kg i kvalifikovao se na EP

Blagoje Baošić, crnogorski i evropski šampion u bench presu i powerliftingu, na otvorenom prvenstvu Crne Gore koje je održano u Kolašinu, podigao je 225.5 kg postigavši nove norme koje ga kvalifikuju za prvenstvo Evrope u Turskoj.

Baošić oborio dva rekorda u kategoriji do 100 kg osvojivši dvije zlatne medalje.

Sportista i borac kojem ni teške povrede koje je imao prethodnih godina u jeku karijere, nisu slomile sportski duh nastavlja sa podvizima pa i dalje ruši sve rekorde.

"Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku opštine Petru Smoloviću koji je uvijek bio uz mene i koji mi je pružio važnu i nesebičnu podršku. Pošto treniram u prostorijama Kluba Euro Gym čiji je vlasnik sportski radnik Vlatko Kljajević ovim putem mu se srdačno zahvaljujem. Imajući u vidu da su pripreme za ovaj vid takmičenja dosta skupe i iskreno se zahvaljujem mnogim Bjelopoljcima koji su to prepoznali i pružuli mi značajnu podršku", kazao je Baošić, prenosi opštinski sajt.

Posle stravične nesreće u kojoj je zadobio teške povrede, mnogi su sumnjali da će povratiti svoju formu.

"Mnogi moji prijatelji nisu ni slutili da mogu ikada posle saobraćajne nesreće tako brzo da se povratim ovom sportu. Naravno, mojoj odluci da nastavim takmičenja najviše je zaslužna velika volja i moja velika ljubav prema ovom sportu",zaključio je Baošić.

Da je Blagoje svojevrsni fenomen, govori i podatak da je samo par mjeseci nakon saobraćajne nezgode u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede, 19. avgusta 2018. postigao nevjerovatan podvig na državnom takmičenju Kupa u Mojkovcu- ponovo oborivši crnogorski rekord u bench presu i powerliftingu, podsjeća se u tekstu na sajtu Opštine Bijelo Polje.

Blagoje je tada u kategoriji do 90 kg Baošić je podigao 210 kg što je za 10 kg bilo više od dotadašnjeg crnogorskog rekorda.

Inače, Baošić je prvak Balkana u powerlifting-u i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u powerliftingu održanog 2016. u Knjaževcu po GPC pravilima.

U Sarajevu je u martu 2016. godine u konkurenciji 113 takmičara, osvojio dvije zlatne medalje i još tada postavio novi crnogorski rekord.Baošić je podigao tada podigao 195 kg sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekord, koji je ranije držao Miloš Ćećanović od 2008. godine, da bi iste godine u septembru u Kolašinu postavio novi rekord od 200 kg.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.