18 opština ugasilo svjetlo na sat, ostvarena ušteda od 3.60% električne energije
Foto:Green Home

SAT ZA PLANETU u Crnoj Gori

18 opština ugasilo svjetlo na sat, ostvarena ušteda od 3.60% električne energije

NVO Green Home je i ove godine realizovala kampanju Sat za planetu u Crnoj Gori, pod sloganom “Skini se s plastike, navuci se na prirodu ”.

Centralni događaj ovogodišnje kampanje bilo je veče društvenih igara i akustični sat, koji je organizovan u Kraljevom parku. Uslijedilo je gašenje svjetala u Kraljevom parku i mostu Milenijum u periodu od 20:30 do 21:30h.

Sat za planetu je globalna kampanja, odnosno veliki svjetski pokret usmjeren ka očuvanju planete, kojoj se od 2007. godine, kada je prvi put organizovana, pridružio veliki broj pojedinaca, organizacija i gradova.  

"Priroda nam pruža sve ono što nam je potrebno da živimo, od vazduha koji udišemo do vode koju pijemo i čini naš život boljim. Međutim, sve većim pritiskom na prirodu čovjek ugrožava opstanak svih živih bića na Zemlji. Gašenje svjetla na 60 minuta je simboliČan način kojim se želi skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način", kažu iz Green Home-A.

IMG5333

Foto:Green Home

Istakli su da se ovogodišnjoj kampanji pridružilo 18 opština: Pljevlja, Bijelo Polje, Niksić, Petnjica, Kolašin, Budva, Ulcinj, Tuzi, Berane, Plužine, Žabljak, Gusinje, Cetinje, Podgorica, Danilovgrad, Golubovci, Tivat, Kotor.

Takođe kampanju su podržale i mnoge društveno odgovorne kompanjie i institucije.

Iz Green Home su saopštili podatak da je u centralnom događaju gašenja svijetla u Crnoj Gori  ostvarena ušteda u procentu od 3.60 odsto u odnosu na očekivanu ukupnu potrošnju električne energije u cijeloj zemlji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.