Nikšićanin uhapšen zbog sumnje da ja zapalio kuću u Kapinom polju
ilustracija

Pričinjena veća materijalna šteta

Nikšićanin uhapšen zbog sumnje da ja zapalio kuću u Kapinom polju

Nikšćanin R.R. (27) uhapšen je zbog sumnje da je 28. marta podmetnuo požar na stambenom objektu u vlasništu R.L. u Kapinom polju, saopštila je Uprava policije.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da je R.R. navedenog dana oko 23,30 časova požar izazvao na stambenom objektu R.L. otvorenim plamenom koji je zahvatio spoljašnji dio objekta – fasadu koja je obložena drvenom građom kao i prozor od dnevne sobe kroz koji se vatra prenijela u unutrašnji dio objekta.

U vrijeme požara oštećeni R.L. je spavao u kući i na sreću je prošao bez povreda. 

Na kući je,kako je saopštila policija, od dejstva požara, nastala materijalna šteta.

"Službenici CB Nikšić su postupili po prijavi da je izbio požar u navedenom objektu. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, uz prisustvo vještaka za PEH. Preduzete su i druge policijske mjere i radnje koje su u veoma kratkom roku dovele do rasvjetljavanja događaja i identifikovanja osumnjičenog lica", naveli su iz UP.

Kako su dodali, R.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Nakon saslušanja kod tužioca, za njega je donijeto rješenje o zadržavanju i on je zadržan u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.", zaključuje se u saopštenju crnogorske policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.