Sa protesta u Beogradu poručeno: Vučića ćemo otjerati mirno
Foto: Anadolija

13. aprila iz svih gradova u prijestonicu Srbije

Sa protesta u Beogradu poručeno: Vučića ćemo otjerati mirno

Učesnici protesta protiv vlasti"Jedan od pet miliona", koji je održan večeras sedamnaestu subotu zaredom u Beogradu, poručili su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će ga oterati mirno i da 13. aprila dolaze iz svih gradova u Beograd.

Kod platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, glumac i član opozicione Demokratske stranke Branislav Lečić ponovio je zahtjeve protesta - a to su ostavka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković, kao i ostavka rukovodstva Radio-televizije Srbije i smena članova Regulatornog tela za elektronske medije, ali i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore u narednih šest do devet mjeseci.

"U suprotnom, slijedi protest 13. aprila u Beogradu", kazao je Lečić.

Istoričar Čedomir Antić kazao je da građani koji protestuju ne žele građanski rat, kako bi otišao "jedan čudak".

"Mi nećemo građanski rat, ne zato što bismo izgubili, pobijedili bismo, već zato što ne želimo da prolijemo krv najmilijih. Otjeraćemo ga mirno, oterali smo njegovog političkog dedu Slobodana Miloševića, otjeraćemo i njega neka ne brine", rekao je.

Jedan od organizatora protesta Miodrag Simović, koji je i uhapšen tokom upada u zgradu RTS, kazao je da su građani u poslednja četiri mjeseca pokazali da se "Srbija umiriti ne može".

On je podsjetio na riječi ubijenog premijera Zorana Đinđića "Njihovo je da prijete hapse, da tuku, naše je samo da izdržimo, možemo barem koliko i oni i još jedan dan duže da proslavimo pobjedu".

Potom je krenula protestna šetnja do RTS, gdje je ulaz u zgradu bio ograđen trakom na kojoj je pisalo "Počelo je", a na asfaltu ispred zgrade je napisano "13. april - Gotov je".

Emitovan je "Dnevnik slobodne Srbije", a građani su protest završili ispred Vlade Srbije, gdje je najavljen sledeći protest za subotu, 6. aprila, kada će protestna šetnja ići od Vlade Srbije do televizije Pink.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.