Protest u Herceg Novom: Ustala je poštena Crna Gora, Srbin i Bošnjak, Crnogorac i Hrvat, vjernici i ateisti, studenti i penzioneri...
Foto: DCG

Protest u Herceg Novom: Ustala je poštena Crna Gora, Srbin i Bošnjak, Crnogorac i Hrvat, vjernici i ateisti, studenti i penzioneri...

U Herceg Novom je, na Trgu Herceg Stjepana (Belavista), danas održan protest u organizaciji Demokrata, Demosa i Crnogorske.

Na protestu je učestvovalo oko dvije hiljade ljudi, tvrde Demokrate.

Ovo je sedmi u nizu protest “Gotov je! Ne boj se”, čijim održavanjem je, dodaju, nastavljena realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja gore pomenutih političkih subjekata, a koji je imao za cilj osnaživanje građanskog protesta koji će se večeras održati u Podgorici.

Danijela Pavićević, sestra Duška Jovanovića i poslanica SNP-a, podsjetila je na to da su Novljani zajedno sa Duškom Jovanovićem pobjeđivali DPS i poručila "I opet ćemo, sigurno!".

Selektor omladinske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Slobodan Mačić, kazao je da Herceg Novi godinama slovi za bastion slobode.

“Novljani su svoj talenat za slobodu pretvorili u pozitivan rezultat. Davno su Novljani izvojevali pobjedu nad kriminalnim klanovima. Međutim, nadam se da je svima jasno, u Novom, Kotoru, Budvi, Beranama, Plužinama i u Tuzima", rekao je Mačić.

Stevan Katić je naveo da su se Novljani danas okupili da bi dali podršku građanskim protestima kako bi i ostali građani Crne Gore živjeli slobodno, dostojanstveno, bez straha, ucjena, pritisaka, tenzija i u blagodetima slobode, kako se već živi u Herceg Novom.

Dodao je i da, kako na ovom, tako ni na skupu koji će biti održan u Podgorici nema kriminalaca i pozvao nadležne da umjesto najavljenog snimanja onih koji protestuju, snimaju organizovane kriminalne grupe kojih je u Crnoj Gori iz dana u dan sve više.

a47732e143f084cd8d43e5d8599dba0b51ee24b0e3007076eb674253cc3a104f

Foto: DCG

Lider Demokrata Aleksa Bečić je kazao da je Herceg Novi grad za primjer kako se stabilno upravlja i kako se domaćinski vlada.

“Pokazali ste kako se i pored ucjena, pritisaka pobjeđuje",  naglasio je Bečić.

Bečić je istakao da se opozicija dogovorila, da se građanska Crna Gora ujedinila i da je ustala poštena Crna Gora.

“Stali su zajedno i Aleksandar i Armin, i Ana i Amra, i Srbin i Bošnjak, i Crnogorac i Hrvat, i vjernici i ateisti, i studenti i penzioneri, i radnici i intelektualci, jer mi nemamo hotele, banke, vjetrenjače, hidrocentrale, jahte, vile, Deripasku, Šinavatru, ali imamo znanje, volju i čiste ruke koje nam ne mogu uzeti i uz pomoć kojih ćemo ih zajedno sa stotinama hiljada građana Crne Gore pobijediti!", zaključio je Bečić.

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević je poručio da neće stati i neće biti te prepreke koja bi mogla da ih spriječi da nastave političku borbu za podsticanje građanske integracije i razvoja naše države.

Nakon završetka skupa, kolona građana, na čelu sa liderima prošetala je Trgom Nikole Đurkovića, Njegoševom ulicom, ulicom Save Kovačevića, Stepeništem 28. oktobar, ulicom Ćukovića, Šetalištem Pet Danica i platoom kod spomenika kralju Tvrtku.

Po završetku protesta, svi okupljeni su se uputili za Podgoricu gdje će se od 18h pridružiti masovonom građanskom protestu ,,Odupri se 97000”.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.