Potpisan ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona u Nikšiću
Foto: Vlada CG

Potpisan ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona u Nikšiću

Direktor Uprave javnih radova, dr Rešad Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Nuhodžić je iskazao je zadovoljstvo početkom jednog ovako velikog projekta, kao što je rekonstrukcija tribine stadiona u Nikšiću.

"Na osnovu urađenog Glavnog projekta već sada sa sigurnošću mogu reći da će Nikšić dobiti jedan zaista reprezentativan sportski objekat, sa oko 3.200 sjedišta na tribini i brojnim pratećim sadržajima. Vlada Crne Gore će u ovaj projekat u naredne tri godine uložiti 3,3 miliona eura" – istakao je on. 

Nuhodžić je kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju značajno mjesto, ističući izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju u vrijednosti od oko devet miliona eura. 

Grbović je kazao da je stadion Sutjeske uvijek bio jedan od najboljih u zemlji, pa i u vrijeme prvoligaških utakmica u bivšoj Jugoslaviji.

StadionNiksic

"Očekujemo da će radovi na novoj tribini početi krajem ljeta, odmah po završetku tenderske procedure. Takođe, nadam se da će se uskoro steći uslovi i za nastavak radova na istočnoj tribini# – naglasio je Grbović.

Savićević rekao je da Nikšić i Sutjeska zaslužuju kvalitetne uslove za rad, koji će biti omogućeni rekonstrukcijom tribine.

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,7 miliona eura. Od toga, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.