Incident u Londonu: Policija ušla u džamiju kako bi uhvatila osumnjičene
Foto: AA

Incident u Londonu: Policija ušla u džamiju kako bi uhvatila osumnjičene

Centralna džamija u Londonu blokirana je nakon što je u blizini bogomolje pronađen muškarac s ubodnim ranama.

Policija je ubrzo u blizini i unutar džamije pokrenula akciju kako bi uhvatili osumnjičene osobe koje su, navodno, pobjegle u bogomolju, izvještava Anadolija.

Pripadnici policije su tokom akcije koristili i helikopter koji je kružio iznad džamije.

Britanski mediji su naveli da je muškarac povrijeđen u blizini džamije, nakon čega su se napadači s nožem pokušali da se sakriju unutar muslimanske bogomolje koja se nalazi u Regent parku u centru grada.

Policija je potvrdila da je u večernjim satima jedna osoba izbodena nožem, a da su osumnjičene osobe pobjegle s mjesta incidenta.

Izbodena osoba je kasnije podlegla povredama u bolnici, dok su navodno dvojica napadača još uvijek u bjekstvu.

Somalijac Muhammed Jusuf, jedan od vjernika koji često posjećuje džamiju u Londonu, kazao je za da su dvije osobe izbole čovjeka te se nakon toga sakrile u džamiji.

"Policija traga za njima. Policajci su blokirali sve izlaze iz džamije", kazao je Jusuf.

Istakao je i kako niko unutar džamije nije povrijeđen, dodajući da je policija navela da incident nije povezan s terorizmom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.