Eliminisan muški tim u borbama
ilustracija

Evropsko prvenstvo u Budimpešti:

Eliminisan muški tim u borbama

Muški tim u borbama karate reprezentacije Crne Gore nastup na Evropskom prvenstvu u Budimpešti završio je u repesažu.

Crnogorski karatisti u prva dva kola pobijedili su Hrvatsku 2:0 i Rumuniju 3:0. U trećem kolu poražen je od karatista Bosne i Hercegovine 3:2, koji su im plasmanom u finale omogućili repesaž. U repesažu crnogorski tim poražen je od Portugala 3:1.

Muški tim nastupio je u sastavu Ljubiša Mihailović, Filip Vujadinović, Stefan Karadžić, Vuk Šuković, Almir Cecunjanin, Danilo Lučić i Nemanja Brašanac. Selektor Dragoljub Fatić kazao je da je zadovoljan prikazanim, navodeći da je muški tim uz malo sreće mogao do medalje.

"Vidjeli smo sebe u borbi za medalju, ali ekipa iz Portugala je bila odlična. Uz malo sreće mogli smo i do pobjede, ali zadovoljan sam i sa ovim", rekao je Fatić agenciji MINA.

Muški kata tim u sastavu Mirko Rudić, Ivan Simonović i Danilo Đurović eliminisan je na startu od Portugala, kao i ženski tim u borbama, u sastavu Marina Raković, Suzana Mirković, Jelena Maksimović i Tina Minić, koji je izgubio od od Mađarske 2:0.

Za medalju sjutra će se boriti Almir Cecunjanin u kategoriji preko 84 i Marina Raković do 68 kilograma. Rival Cecunjanina biće Njemac Džonatan Horna, dok će Raković boriti sa Hrvaticom Ivonom Tubić.