Federer u polufinalu Mastersa u Majamiju
Foto: Julian Finney/Getty Images

Sedmo po redu

Federer u polufinalu Mastersa u Majamiju

Rodžer Federer je nastavio sa sjanim igrama na Mastersu u Majamiju.

Švajcarac se pobjedom nad Kevinom Andersonom od 6:0, 6:4 plasirao u polufinale u kojem ga očekuje susret sa 20. nosiocem, Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Federer je prikazao briljantnu partiju protiv Andersona, naročito u početnom setu koji je dobio posle 26 minuta. Južnoafikancu se odavno, tačnije pune dvije i po godine nije desilo da set izgubio bez osvojenog gema, ali treba reći i da je Federeru sve polazilo za rukom.

Anderson je u tom dijjelu igre napravio 12 neiznuđenih grešaka čime je sebe i praktično osudio na neuspjeh.

U drugom setu, uspio je finalista Vimbldona da se nekako sabere, posle 1:3 uspio je da vrati brejk i vrati se na 3:3, da bi ponovo poklekao u devetom gemu kada je Federer napravio novi brejk i potom odservirao za pobjedu.

Federeru će ovo biti sedmo polufinale u Majamiju i ukupno 65. na turnirima Serije 1.000.

S druge strane, Šapovalov do plasmana među četiri nije stigao tako lako. On je posle velike borbe u duelu tinejdžera uspio da pobjedi Amerikanca Frensisa Tijafoa, 6:7 (5), 6:4, 6:2.

Kanađanin se pobjedama ove nedjelje izborio za plasman u Top 20 po završetku turnira, što je svakako veliki uspjeh. Ovo će mu biti treće polufinale jednog masters turnira, a nagrada mu je i prvi sudar sa idolom iz dječačkih dana, Rodžerom Federerom.

"To je meč koji sam dugo očekivao, praktično cijelog svog života. Ostvariće mi se san da igram protiv njega na jednom velikom turniru. Polufinale turnira protiv mog idola, ne može biti bolje", priznao je Šapovalov.

U drugom polufinalu večeras od 18 časova igraju Feliks Ože Alijasim i Džon Izner.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.