Francuska: Mora da sruši zamak vrijedan 57 miliona eura zbog nelegalne gradnje
Foto: Youtube/My Private Villas

Ima 18 mjeseci da sruši zdanje

Francuska: Mora da sruši zamak vrijedan 57 miliona eura zbog nelegalne gradnje

Francuska je poznata po zamcima i istorijskim zdanjima širom zemlje, ali kada je jedan čovjek sagradio svoju rezidenciju u renesansnom stilu, u predivnom kutku na južnoj obali, sud je odlučio da zdanje mora da se sruši jer je ilegalno sagrađeno.

Trgovcu nekretninama Pjeru Diteru, u čijem se vlasništvu nalazi zamak blizu grada Gras u južnoj Francuskoj, sud je dao rok od 18 mjeseci da sruši zdanje, a prijeti mu i novčana kazna od 200.000 eura, prenosi Si-En-En.

Zamak1

Foto: Youtube/My Private Villas

„Gospodin Diter je optužen da je gradio na zaštićenom zemljištu bez dozvole, adaptiravši kuću koja je tu prethodno stajala u zamak“, rekao je Pjer-Žan Gori, državni tužilac departmana Primorski Alpi.

Diter je od obične kuće na tom posjedu sagradio prostranu rezidenciju sa više građevina, 18 apartmana, bazenom, fontanama, vrtovima i dva mjesta za slijetanje helikoptera.

Zamak5

Foto: Youtube/My Private Villas

Jedna od građevinskih kompanija koja je učestvovala u radovima već je kažnjena sa 200.000 eura, a druga sa 50.000 eura.

Izvor: CNN/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.