Pretresi u Podgorici i Budvi, oduzeto oružje i spisak sa dužnicima, uhapšen Podgoričanin
Foto:Uprava policije

Pretresi u Podgorici i Budvi, oduzeto oružje i spisak sa dužnicima, uhapšen Podgoričanin

Policija pretresima u Podgorici i Budvi pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije i uhapsila bezbjednosno interesantno lice B.N. sa prebivalištem u Budvi

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji Podgorice i Budve.

Kako je saopštila Uprava policije, policija je postupajući na osnovu operativnih informacija i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici pretresla stanove i druge prostorije koje koriste S.P. (53) iz Podgorice i bezbjednosno interesantno lice B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi.

"Pretresom lokacije koju korsti S.P. u Podgorici policija je pronašla i oduzela pištolj marke „CZ“ model „Shadow1“ cal. 9 mm i pištolj marke „CZ“ model „Shadow2“ cal. 9 mm sa 17 komada municije", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, podgorička policija je izvršila pretrese na dvije lokacije u Podgorici i Budvi koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.N. a pretresom lokacije u Budvi je pronašla i oduzela: pištolj marke „Glock“ model 19X, cal.9 mm,lovačka puška marke „Zastava Arms“,lovačka puška marke „Browing“,okvir za automatsku pušku „M70“ sa 30 komada municije cal. 7,62 mm,okvir za municiju sa 16 komada municije cal. 9mm,okvir za municiju sa 30 komada municije cal. 9 mm,19 komada municije oznake „RWS 30-06“,93 komada municije kalibra 12 mm, sa redenikom za municiju,više komada municije za lovačku pušku i pištoljske municije različitog kalibra,spiskovi o većim novčanim iznosima – pozajmicama većem broju lica, koji ukazuju na to da se radi pozajmicama uz određenu nadoknadu,  tzv. zelenašku kamatu.

pretresipgbd

Foto:Uprava policije

Oduzeto oružje i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja vještačenja. Kriminalistička obrada je u toku.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva su lišili slobode B.N. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.