Šampion Evrope, Rus Dmitry Tsukov, će voziti za Crnu Goru

Šampion Evrope, Rus Dmitry Tsukov, će voziti za Crnu Goru

Šampion Evrope, Rus Dmitry Cukov, će u 2019. voziti za Crnu Goru, saopšteno je iz Motonautičkog saveza Crne Gore.

Međunarodna Motonautička Unija UIM je po 10-ti put u Monaku bila domaćin šampionima svijeta raznih disciplina motonautike, te zvanicama iz svijeta sporta i džet-seta.  Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovalo je 400 zvanica, predvođenih princ Albertom od Monaka.

U Monaku je crnogorski Motonautički savez postigao dogovor o izuzetno važnoj saradnji-

Dok u ostalim sportovima takmičari odlaze iz Crne Gore u inostranstvo, iz Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore navode da je u Monaku potpisan ugovor sa najboljim ruskim trkačem, Dmitry Tsukovim, za sezonu 2019. 

Tsukov je 2016. godine postao šampion Evrope u GP2 klasi, a ove godine prelazi u najjaču, GP1 klasu, gdje će se trkati pod crnogorskom zastavom.

"Dmitry Tsukov, ili kako ga od milošte zovemo 'Cuković' je zaljubljen u Crnu Goru, ima kuću na primorju i već godinama svaki odmor provodi kod nas.  Ovakvog asa pridobiti da iz velike Rusije pređe za malu Crnu Goru je nevjerovatan uspjeh i daćemo sve od sebe da mu pomognemo ove sezone kako bi ostvario što bolje rezultate na evropskom i svjetskom šampionatu za koje je već registrovan.", kaže  Darko Prelević, predsjednik Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore.

Aleksandar Petrović, selektor Crne Gore, te nekadašnji šampion Evrope, je na svoj obilni CV koji već uključuje zvanje instruktora svjetskog nivoa u Monaku dodao i zvanje člana komiteta za razvoj mladih UIM. 

Petrović je time došao u najviši vrh motonautičkog razvoja mladih, jer se komitet sastoji od samo 6 članova koji odlučuju o pravcima razvoja sporta među mladima i najmlađima.

monako1

"Izuzetna mi je čast da sam postao član komiteta i trudiću se da svojom novostečenom pozicijom pomognem razvoju motonautike među mladima širom svijeta, a naročito u Crnoj Gori.  Kod nas je motonautika na margini i najčešće se pogrešno povezuje sa iznajmljivanjem skutera i nekontrolisanom vožnjom.  Motonautika je, naprotiv, sport koji zahtjeva ekstremnu kontrolu, znanje i fizičku spremnost, što se svakodnevno trudim da objasnim u Crnoj Gori.  Najbolji dokaz tome su najmljađi takmičari Motonautičkog Saveza koji svakodnevno napreduju i koji će u skorijoj budućnosti početi da donose međunarodne rezultate.", rekao je Petrović.

U Monaku je zvijezda večeri bila 12-togodišnja juniorka Crne Gore, Sonja Lapteva, koju je UIM izabrao kao novu nadu motonautike da se na svječanosti predstavi zvanicama. Sonja je sa scene goste šarmirala svojom skromnošću, a istovremeno i očarala svojim sportskim znanjem, koje je u vidu snimka sa treninga bilo prikazano na velikim ekranima.
 

monako3

"Lakše mi je da se trkam skuterom pod punim gasom po talasima  nego da sada govorim na sceni.", stidljivo je odgovorila na pitanje voditelja.

Volja Džiković, reprezentativka Crne Gore, je po drugi put bila voditeljka večeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.