Tomkić: Čekamo i kuću da nam zapale, odavde se moramo micati
Foto:Privatna arhiva

Nakon prebijanja, Hrvatu zapaljena radnja

Tomkić: Čekamo i kuću da nam zapale, odavde se moramo micati

Nastavlja se brutalna demonstracija sile grupe obijesnih huligana iz beranskog naselja Dolac: iako su dvojica uhapšena i u pritvoru nakon prebijanja sugrađanina hrvatske nacionalnosti Igora Tomkića, uz poruku „Što će ovdje Hrvat“, a porodica Tomkić i njena imovina stavljeni pod policijsku zaštitu u noći između srijede i četvrta zapaljena je prodavnica ove hrvatske porodice.

Navodno, napadači su ugrabili „slobodan prostor“ tokom primopredaje smjene policajaca koji su bili zaduženi za nadzor imovine Tomkića.

Iz Uprave policije su saopštili juče da službenici CB Berane intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja. Uviđaju su prisustvovali vještaci pirotehničke i elektro struke, kako bi se utvrdio uzrok požara. U prostorijama CB Berane uzete su izjave od više lica. 

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, biće iniciran disciplinski postupak protiv policajaca koji su bili zaduženi da brinu o sigurnosti Tomkića i njihove imovine.

Tomkići su u strahu. Začuđeni su da su napadači za kratko vrijeme uspjeli da podmetnu požar takvog intenziteta da prodavnica i sve u njoj potpuno izgori.

"Komandir policije rekao nam je da se to desilo u toku preuzimanja smjene patrole. Iskreno, to mi nije jasno. Da se desi takav požar da bukvalno nijesu mogli da ga ugase. Oslanjamo se i dalje na rad policije, ali ja vidim da tu nema posla. Neko je tu očigledno dobro zaštićen", kaže Ivana Tomkić, supruga Igora Tomkića.

Ona je za Pobjedu kazala da su u šoku, da žive u strahu i ne znaju što još mogu da očekuju. 

"Niko od nas više nema snage. Jednostavno, čekamo sada i kuću da zapale, jer znamo da su i na to spremni", kazala je u grču Tomkić.

Maltretiranja, prijetnje i ucjene počele su, priča ona, prije godinu i po dana kada su kupili objekat i otvorili radnju. Podnijeli su više krivičnih prijava, između ostalih, za pokušaj paljenja radnje, obijanje porodičnog auta, ali i prijetnje na nacionalnoj osnovi.

Nakon kratkotrajnih privođenja počinioci su iznova puštani, a maltretiranja su nastavljana. Huligani su, ističe ona, od njenog supruga otvoreno tražili reket. 

"Kao da su devedesete. Tako je nama. Moj suprug je preživio te devedesete i sada je dočekao, sa 45 godina, da ih preživljava na najgori način. On nikada ranije nije imao problema ni sa kim, a cio život živi u ovom gradu", priča potrešeno sagovornica Pobjede. Radnju će, kaže, odjaviti.

"Odavdje se moramo micati, jer oni znaju gdje živimo, strepimo za dijete, za sve. Nama se ovako ne živi. Konstantno da policijsko auto stoji ispred kuće, ne može policija da nekog čuva 24 časa i da moje dijete uz policijsku pratnju ide u školu. To je za 21. vijek katastrofa i za državu koja će u Evropsku uniju. To je užas" istakla je Tomkić za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.