NVO Green Home organizuje čišćenje Duklje: Lokacija od istorijske vrijednosti
Duklja

Dio globalne kampanje "Sat za planetu"

NVO Green Home organizuje čišćenje Duklje: Lokacija od istorijske vrijednosti

NVO Green Home će u saradnji sa Čistoćom d.o.o. organizovati akciju čišćenja Duklje, u petak 29.03.2019. godine, sa početkom u 11h, saopšteno je iz te NVO.

"U prethodnom periodu građani su imali mogućnost da pošalju lokaciju za koju smatraju da je problematična po pitanju deponovanja i odlaganja otpada. Na osnovu pristiglih prijava Green Home izabrala je Duklju kao lokaciju koju je potrebno očistiti, a posebno imajući u vidu kulturno – istorijske vrijednosti područja", navode iz Green Home-a.

Akciji će se pridružiti predstavnici društveno-odgovorne kompanije Montenomaks i predstavnici Glavnog grada.

Samoj akciji prethodiće predavanje o važnosti i značaju Duklje, koje će održati predstavnik Muzeja i galerija Podgorica.

"Akcija se organizuje kao dio globalne kampanje „Sat za planetu“ koju NVO Green Home u Crnoj Gori organizuje po deseti put. Slogan akcije je „Skini se sa plastike, navuci se na prirodu“ kojom se želi ukazati na štetnost plastike, koja po podacima naučnika predstavlja najveću prijetnju živom svijetu posle klimatskih promjena", ističu iz NVO.

Iz Green Home-a su uputili poziv "svim građanima da se pridruže akciji kako bi smo zajedno dali doprinos, očistili navedenu lokaciju i poslali poruku da građanski aktivizam predstavlja važan dio u očuvanju i unapređenju životne sredine".

U subotu 30.03.2019. NVO Green Home će organizovati i centralni događaj Sat za planet u Kraljevom parku, koji će se obilježiti gašenjem svjetala na 60 minuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.