Pretresi u Beranama i na Cetinju, oduzeto oružje i municija
Pronađeno oružje u Beranama, foto: Uprava polcije

Pretresi u Beranama i na Cetinju, oduzeto oružje i municija

Službenici Uprave policije su na području Berana i Cetinja, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pretresom na više lokacija pronašli i oduzeli oružje i municiju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici CB Berane su, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.L. (44) iz Berana, kojom prilikom su pronašli i oduzeli vojničku pušku M-48 cal. 7,9 mm u ilegalnom posjedu.

"Osim toga, beranska policija je izvršila pretres i prostorija koje koristi H.Š. (51) iz Petnjice i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku cal. 16mm. O događaju je obaviješten nadležni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv N.L. i H.Š. podnesu krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

ctoruje

Oružje pronađeno na Cetinju, foto: Uprava policije

Nadalje, službenici OB Cetinja su, postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.V. (58) iz Cetinja na dvije lokacije.

"Pretresom cetinjska policija je pronašla i oduzela:lovačku pušku marke „Baikal”,pušku marke „M-48”,pištolj marke „Blow” sa kutijom,dva sporogoreća štapina dužine 2,60 m,nož sa koricom 12 metaka i22 puščana metaka.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz policije. 

Osim toga, službenici OB Cetinje su vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Cetinja kontrolisali 198 a  sankcionisali 12 bezbjednosno interesantnih lica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.