Načelnik CB Berane pozvan na razgovor u sjedište Uprave policije zbog paljenja prodavnice Tomkića
Foto: Igor Tomkić

Savjet osudio napad

Načelnik CB Berane pozvan na razgovor u sjedište Uprave policije zbog paljenja prodavnice Tomkića

Savjet za građansku kontrolu rada policije najoštrije je osudio jutrošnji napad na imovinu građanina Igora Tomkića i sa žaljenjem konstatovao da procjene bezbjednosnog rizika u odnosu na ovog građanina nijesu bile kvalitetne.

"Kontinuirani napadi na imovinu pri čemu se kao motiv često ističe etnička pripadnost nijesu dobra poruka ni za bezbjednost ove porodice ni za opštinu Beranu i Crnu Goru u cjelini", navode iz Savjeta.

Savjet je u kontaktu sa rukovodstvom crnogorske Policije i kako ističu direktor Uprave policije, Veselin Veljović, ovom pitanju posvećuje odgovarajuću profesionalnu pažnju.

"U tom kontekstu, Savjet je informisan da je načelnik Centra bezbjednosti (CB) Berane upravo pozvan na razgovor u sjedištu Uprave policije. 

Savjet za građansku kontrolu rada policije provjerava postupanje policije u proteklih 18 mjeseci po prijavama građanina Igora Tomkića. Od načelnika CB Berana primljena je detaljna informacija o radnjama policijskih službenika koja je, shodno proceduri, dostavljena na upoznavanje i izjašnjenje građaninu Tomkiću. Građanin Tomkić nije zadovoljan tim odgovorom jer je primjetio da isti nije kompletan odnosno da, prema navodima, ne uključuje sve njegove prijave. Savjet će Upravu policiju upoznati sa primjedbama građanina Tokmića i nakon toga toga pristupiti zaključenju slučaja odnosno izdavanju ocjene o postupanju policije", navodi se u saopštenju.

Savjet za građansklu kontrolu rada policije zahtijeva da se u najkraćem roku istraže sve okolnosti, identifikuju i procesuiraju odgovorni i očekuje da se i na nivou CB Berane realizuju odgovarajuće promjene kako bi se unaprijedila lična i imovinska sigurnost svih građana. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.