Žena sa dvije materice:  Porodila se dva puta za mjesec dana
ilustracija

Žena sa dvije materice: Porodila se dva puta za mjesec dana

Žena iz Bangladeša dva puta se porodila u razmaku od mjesec.

BBC javlja da je 20-godišnja Arifa Sultana krajem februara u bolnici Kulna prijevremeno rodila dječaka.

Ona je 26 dana kasnije žaleći se na snažne bolove u stomaku, zatražila pomoć ljekara bolnice Ad-din koji su otkrili da žena ima dvije materice i da je trudna s blizancima. 

Ljekari su obavili carski rez, a majka i bebe iz bolnice su otpušteni 25. marta.

”Kada je pacijentkinja došla, obavili smo ultrazvuk i vidjeli da čeka blizance. Iznenadili smo se. Nisam se ranije susretala s ovakvim slučajem“, rekla je doktorica Šejla Podar, prenosi Anadolija.

Majka je srećna što su sva djeca zdrava, a rekla je i kako će učiniti sve što bude mogla da budu srećtna. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.