Izvještaje o prihodima i imovini dostaviti do kraja marta
ASK

Obrasci dostavljeni bez bar koda nijesu validni

Izvještaje o prihodima i imovini dostaviti do kraja marta

Rok za predavanje Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) redovnih godišnjih Izvještaja o prihodima i imovini za javne funkcionere (i državne službenike koji prijavljuju imovinu u skladu sa odredbama posebnih zakona), počeo je 1. januara 2019. godine a ističe 31. marta 2019. godine.

"Obveznici zakona dužni su da Agenciji podnesu Izvještaj elektronski i u pisanoj formi.

Izvještavanje o prihodima i imovini zakonskih obveznika se obavlja preko novog Obrasca verzije 4.2, koji se može preuzeti u sekciji “Korisnički servisi/Preuzimanje obrazaca” na internet stranici Agencije za sprječavanje korupcije", navodi se u saopštenju ASK-a.

Zakonski obveznici su kako je saopšteno dužni da popunjene obrasce Izvještaja o prihodima i imovini dostave Agenciji u elektronskoj formi, u sekciji “Korisnički servisi/Slanje obrazaca”.

"Nakon što informacioni sistem Agencije korisniku vrati obrazac sa bar kodom, korisnik je dužan da taj obrazac odštampa, potpiše i dostavi Agenciji", saopšteno je.

Iz ASK napominju da obrasci dostavljeni bez bar koda nijesu validni.

Podaci iz izvještaja o prihodima i imovini se nakon administrativne kontrole i verifikacije tih izvještaja objavljuju na internet stranici Agencije.

"Agencija poziva zakonske obveznike da u što kraćem roku predaju Izvještaje o prihodima i imovini, čime će doprinijeti efikasnosti procesa administrativne kontrole, verifikacije i objavljivanja izvještaja, kao i ukupnom rastu integriteta i transparentnosti u vršenju javne funkcije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.