Potvrđeno: Ako nosite ove boje ostavljate utisak glupe osobe
Ilustracija

Potvrđeno: Ako nosite ove boje ostavljate utisak glupe osobe

Ako ste mislili da je plavuša obučena od glave do pete u ružičasto stereotip za nisku inteligenciju samo u filmu, moramo vas obavijestiti da je to tako i u stvarnosti.

Naime, istraživanje jedne britanske stranice sprovedeno na hiljadu ispitanika otkrilo je da narandžasta, ružičasta i smeđa boja automatski aludiraju na nisku inteligenciju. 

Čak 95 posto ispitanih izjavilo je da smatraju da rozu i narandžastu boju nose osobe niskog koeficijenta inteligencije. 

Nasuprot tome, osobe koje nose crnu, tamnoplavu ili crvenu boju, ostavljaju utisak samouvjerenosti, odvažnosti i inteligencije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.