Uslovna kazna za 72-godišnjaka koji je avionom pregazio komšinicu
Izvor: AFP/Lionel Bonaventure

Uslovna kazna za 72-godišnjaka koji je avionom pregazio komšinicu

Oduševljenog letača, 72-godišnjaka iz Ljubljane, koji je prije tri godine komšinicu pregazio ultralakim sportskim avionom i teško je povrijedio, okružni sud u Ljubljani osudio je na godinu dana zatvora uslovno i trajno oduzimanje dozvole za letjenje.

Alojzij Šimenc je tokom suđenja priznao krivicu i izvinio se povrijeđenoj ženi i nagodio se s tužilaštvom, objavili su slovenački mediji.

Kako navodi ljubljanksi list "Dnevnik", Šimenc je vlastitim ultralakim avionom 2016. godine, pri pokušaju slijetanja na travnjak - improvizovano slijetalište, skrenuo na obližnji makadam, gdje su se šetale dvije žene, od kojih je jedna njegova komšinica, te je upravo nju teško povrijedio.

Na sudu je izrazio žaljenje zbog događaja koji ga je, po njegovom priznanju, jako pogodilo, te rekao da je komšinici spreman da ubuduće pomaže finansijski i na druge načine.

Oštećenu je sud u vezi sa odštetom uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Nakon spomenutog nesrećnog ateriranja i povrijeđivanja komšinice, ovaj stanovnik Ljubljane je i dalje letio svojim avionom, ali je prošle godine doživio novu nesreću u kojoj nije bio povrijeđena, ali je avion potpuno izgorio.

Hina/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.