Ovim narodnim receptima pobijedite nadutost
Foto: Ilustracija

Zagarantovano djeluje

Ovim narodnim receptima pobijedite nadutost

Nadutost i prisustvo gasova mogu da budu vrlo neprijatni. Na sreću, narodna medicina nudi rješenje za to.

Pripremite jači čaj od kamilice ili nane, dodajte malo meda i limuna, pa pijuckajte.

Djelotvoran je i čaj od đumbira. Isjecite 4-6 kolutića, prelijte sa 300 ml ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 10 minuta. Zasladite medom i pijte prije ili poslije jela radi boljeg varenja.

Možete pojesti i kašiku sjemenki kima ili od njih napravite krekere, pa ih jedite kada god osjetite nelagodu i probleme sa varenjem.

Supena kašika semenki anisa takođe je djelotvorna protiv grčeva i gasova.

Ujutru, na prazan stomak, popijte čašu tople vode sa 1-2 kašike iscijeđenog limuna. Napitak je zdrav, budi i puni energijom, uspostavlja dobro varenje i pomaže u mršavljenju.

Možete da pripremite i sok od cijelog limuna i sode bikarbone. U čašu prvo iscijedite limun pa dodajte kašičicu sode bikarbone. Mješavina će početi da pjeni, pa u nju sipajte vodu. Sve dobro izmješajte da se soda bikarbona rastvori, a onda lagano pijte.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.