Ognjen Vranješ uhapšen u Belgiji
Vranješ

Ognjen Vranješ uhapšen u Belgiji

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ, Anderlehtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u Šarloa budući da nije imao važeću dozvolu boravka.

 Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Steenokkerzeeju.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlehtu.

Međutim, na povratku u Šarloa, bh. igrač je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritorij Belgije.

"Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to", napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Policija u Šarloa je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Stenokerzel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru Karikole.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.