U planu gradnja nove ambulante u Šavniku
Foto:Ministarstvo zdravlja

Posjeta Hrapović

U planu gradnja nove ambulante u Šavniku

Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović i državni sekretar Milovan Vujović boravili su u radnoj posjeti Opštini Šavnik gdje su sa predsjednikom opštine Mijomirom Vujačićem razgovarali o zdravstvenoj zaštiti mještana tog kraja. Ocijenjeno je da bi zgradnjom nove ambulante bili riješeni dugogodišnji problemi neadekvatnog prostora za pružanje zdravstvenih usluga mještanima tog kraja.

Hrapović i Vujačić su obišli prostorije u kojima je trenutno smještena zdravstvena stanica, a u kojoj su organizovane ambulante timova izabranih doktora i stacionar.

Tokom susreta su razmatrane mogućnosti za izgradnju novog zdravstvenog objekta u toj opštini. Planirano je da se na lokaciji koju odredi opština izgradi novi objekat koji bi zadovoljio sve potrebe primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Šavnika i oko 2070 stanovnika koji gravitiraju tom području, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Hrapović i Vujačić su saglasni da bi izgradnjom nove ambulante bili riješeni dugogodišnji problemi neadekvatnog prostora za pružanje zdravstvenih usluga mještanima ovog kraja.

Iz Harpovićevog resora su podsjetilu, da je u cilju obezbjeđivanja dostupne zdravstvene zaštite stanovništvu Šavnika u postojećem objektu organizovan rad timova ljekara specijalista iz Doma zdravlja Nikšić iz oblasti pedijatrije, pulmologije i psihijatrije koji u pomenutim ambulantama rade jednom mjesečno.

Savnik3

Foto:Ministarstvo zdravlja

Pored specijalističkih timova matične ustanove u zdravstvenoj stanici u Šavniku organizovano je, kako su istakli, kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite ljekara specijalista hirurgije, oftalmologije, radiologije i interne medicine iz Opšte bolnice Nikšić. Takođe, mještanima su dostupne i usluge fizikalne terapije.

Ministar Hrapović je tokom boravka u šavničkoj opštini upoznao predsjednika  Vujačića sa konstantnim ulaganjima države u zdravstveni sistem čiji je najvažniji cilj pružanje kvalitetne i blagovremene zdravstvene zaštite za sve građane.

Vujačić je zahvalio ministru na posjeti i izražnoj brizi i spremnosti da zajednički rade na boljim uslovima za rad zdravstvenog osoblja i boravak pacijenata i pohvalio rezultate zdravstvenog sistema ostvarene u prethodnom periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.