I drugi brat Vidaković ubijen, smrtonosna doza narkotika u gradu Pabla Eskobara?
Ubijena braća Miloš i Vladimir Vidaković, foto:Facebook

Na tlu Južne Amerike do sada ubijeno desetak Srba i Crnogoraca

I drugi brat Vidaković ubijen, smrtonosna doza narkotika u gradu Pabla Eskobara?

Pančevac Vladimir Vidaković (30), rođeni brat Miloša Vidakovića, prije nekoliko dana pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji - saznaju beogradske Novosti.

On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenta Srbije na svoje ime. Njegovog brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvijestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste". Izvor Novosti iz srpske policije navodi da postoje sumnje da je usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

Vidaković je pronađen mrtav u gradu Pabla Eskobara - Medeljinu. Ovaj čuveni narko-bos odrastao je u tom kolumbijskom mjestu, gdje je razvio i svoju imperiju sa kokainom. Lokalni mediji pišu da je Srbin preminuo u bolnici nakon incidenta na pumpi. Naime, muškarac kod koga je pronađen pasoš na ime Vladimira Vidakovića, rano ujutru 19. marta posle noćnog provoda, došao je na benzinsku stanicu. Uzeo je crijevo i navodno je htio da pije gorivo! Radnici su pokušavali da ga spriječe i pozvali su policiju. Mladić se otimao, ali su ipak uspjeli da ga prebace u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo, prenose Novosti.

Portal beogradskog lista navodi da je ovaj Pančevac, kao i njegov brat koji je ubijen prije nekoliko godina u Budvi, stari znanac srpske policije te da je dovođen u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim djelima.

"Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, posle smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da posjeduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji.Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisano nekoliko mjeseci.", pišu Novosti pozivajući se na izvor iz policije.

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Vjeruje se da je primijenjen "recept smrti" kao i kod ubica Nenada Opačića. On je namamljen a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Oklnosti Vidakovićeve smrti se još ispituju.

Inače, Vladimirov stariji brat Miloš ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim Starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mjesta.

Braća Vidaković bila poznata i crnogorskoj policiji i to ne samo po druženju sa sportistima i pjevačima. Dovođeni su u vezu sa raznim krivičnim djelima, počev od ucjena i reketiranja pa do rasturanja narkotika. Obojica su bila čak i pravosnažno osuđivani. U njihovom kriminalnom kartonu zabilježen je čak i brutalan napad na policajce.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.

Vojnović je sklopio sporazum o priznanju krivice i tokom svedočenja je izjavio da je Vidakovića ubio po nalogu Miloša Delibašića.

Policija je, međutim, imala operativne podatke da je Vidaković došao u sukob sa Strahinjom Stojanovićem iz Zemuna, koji je bio blizak sa Delibašićem. Nekoliko mjeseci prije nego što je likvidiran u Budvi, Vidaković je ranjen u obje noge u beogradskom naselju Galenika. Sumnjalo se da iza toga stoji Stojanović, ali Pančevac, koji je na sebi imao pancirni prsluk, o tome nije htio da priča policiji.

Desetine likvidacija

Na tlu Južne Amerike dosad je ubijeno desetak Srba i Crnogoraca. U ratu oko droge likvidacije su bile u Boliviji, Peruu, ali i drugim državama. Ubijeni su, pored ostalih, Goran Popović (39), Goran Stavrić (41), Marko Mitić...

Sredinom 2010. godine u narko-ratu praktično su streljani Saša Turčinović, Bojan Bakula i Predrag Canković, koji su neposredno pre toga došli u ovu zemlju iz Srbije da rade kao telohranitelji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.