Izgradnja naučne baze podataka sa vrhunskim sportistima malog fudbala
Foto: UCG

Izgradnja naučne baze podataka sa vrhunskim sportistima malog fudbala

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim testiranjem vrhunskih sportista u regionu, u hrvatskom futsal klubu Zrinjski iz Mostara.

Klub Zrinjski je član Premijer lige Bosne i Hercegovine koji će razigravati u plej ofu za prvaka države i finalista Kupa Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno iz UCG-a, igrače kluba su testirali prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović , mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a imali su i podršku kolege sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Univerziteta u Mostaru, prof. dr Marina Ćorluke.

„Ovo je već treći klub u kojem, testiranjem sportista, proširujemo bazu podataka koja će poslužiti za naučna istraživanja. Do sada smo u regionu testirali prvake Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, F.C. Mostar SG Staklorad, potom igrače  malog nogometnog kluba u Čitluku Brotnjo.   Testiranja ćemo nastaviti i u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”, kazao je Gardašević.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje radi na formiranju baze podataka  igrača i klubova malog fudbala u regionu, posebno vodeći računa da to budu klubovi koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.