Nalaz krvi oca koji je bacio četvoro djece sa balkona otkrio stravičnu istinu
Foto: RAS Srbija

Nalaz krvi oca koji je bacio četvoro djece sa balkona otkrio stravičnu istinu

Dok je svoju djecu jedno za drugim u pidžamama bacao s balkona kuće 28. februara, monstruozni otac iz Paga (54) u krvi nije imao alkohola.

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, sastojka tableta za smirenje kao što su normabel i apaurin, piše Slobodna Dalmacija.

Rezultati toksikološke analize koje je dobilo Županijsko državno tužilaštvo u Zadru (ŽDO) sugerišu da je 54-godišnjak u trenutku počinjenja nezapamćenog zločina bio uračunljiv i pribran, tek nešto "iskuliran" zbog uticaja ljekova za smirenje.

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje se nalazi nešto manje od mjesec dana, u utorak je doveden u Zadar gdje je tokom jutra u zgradi suda ispitana njegova supruga. Majku stradale djece sudija istrage ispitao je videolinkom jer nije željela da bude u istoj prostoriji s ocem svoje djece koji ih je gotovo usmrtio.

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, pitanja je majci mogao da postavlja i njen suprug, koji se u istrazi brani ćutanjem, ali on suprugu nije ništa pitao.

U međuvremeno je četvoro djece otpušteno iz bolnica u Zadru i Zagrebu, te su u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni u SOS selu.

"Dvoje djece imalo je teške povrede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana", kazao je Edi Karuc, zamjenik upravnika zadarske bolnice.

Maloljetnoj djeci je dodijeljen advokat kao zastupnik koji će braniti njihove interese u ovom postupku. U Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru koje vodi istragu ovog slučaja do sada je uz majku ispitano troje svjedoka.

"Kad se prikupe svi dokazi, počinje vještačenje. Tim vještaka, psihijatra i psihologa, trebalo bi da daju svoj nalaz. Oni će reći kakvo je bilo duševno stanje okrivljenog u vrijeme počinjenja djela i šta je prethodilo tome kako bismo znali dalje da postupamopo ovom predmetu", kazali su.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.